קאבר אתר ראשי
תפריט נוסף

פרופ' יעד רותם

ראש החטיבה: פרופ' יעד רותם

המשפט המסחרי הינו תחום מאתגר ומבוקש במיוחד. העיסוק בתחום זה מורכב, ובהתאם לכך מובטח תגמול הולם לעורכי הדין הבוחרים להתמקצע בו. החטיבה למשפט מסחרי מעניקה לתלמידיה הכשרה רחבה ומעמיקה בתחום על ידי מיטב המומחים מהאקדמיה והעשייה המשפטית בתחומי המשפט המסחרי.

החטיבה כוללת קורסים וסמינרים בתחומים עסקיים מגוונים, וביניהם: דיני ניירות ערך, דיני תאגידים, קניין רוחני, משפט האינטרנט, הגבלים עסקיים, משפט וטכנולוגיה, פירוק ושיקום חברות, ועסקאות מסחריות בינלאומיות.

בחטיבה גם פועלת קליניקה חשובה העוסקת באחריות חברתית של תאגידים. הסטודנטים בקליניקה זוכים להתנסות בעבודה משפטית מעשית בליווי צמוד של עורכי דין, וכן בעשייה חברתית משמעותית.

החטיבה אף כוללת סדנה עיונית בנושא משפט פרטי, המאפשרת לסטודנטים מתאימים להעמיק בשאלות תיאורטיות בתחום המשפט הפרטי, תוך היכרות עם אנשי אקדמיה מובילים בתחום.

תלמידים בולטים בחטיבה יוכלו להשתתף בסיורים המאורגנים על ידי החטיבה במשרדי עורכי הדין המסחריים הגדולים בישראל. סיורים אלה יאפשרו להם להתוודע לאופי ההתנהלות של משרדים מובילים בתחום.

סטודנטים של החטיבה המסחרית, שיימצאו מתאימים, יוכלו להשתתף בפרויקטים בינלאומיים יוקרתיים ומאתגרים שמתקיימים בחטיבה, וביניהם קורס בוררות מסחרית-ICC בפריז, קורס בנושא קניין רוחני באוקספורד, תחרות בוררות מסחרית בינלאומית בווינה, ותחרות גישור מסחרי בינלאומי בפריז.

בוגרי החטיבה המסחרית יקבלו תעודת התמחות בתחום המשפט המסחרי בנוסף לתעודת תואר ראשון במשפטים.

התואר השני במשפטים יעניק לבוגריו את ארגז הכלים ההכרחי לצורך התמודדות עם אתגרי המאה.

הוא יאפשר לבעלי תואר ראשון במשפטים, המבקשים להעמיק ידע באשר לאופן שבו המשפט משפיע על חיי הפרט והכלל,

להעמיק את ידיעותיהם ואת כישוריהם בתחום.

+תקצירי קורסים

יעודכנו בהמשך